Mød ægproducenterne
Jørgen og Ane

Fra onsdag den 13. august til onsdag den 10. september, kan du følge med i 3.000 høners hverdag, når Landbrug & Fødevarer sender live døgnet rundt fra producenterne Jørgen og Anes økologiske ægproduktion i Nordjylland.
Jørgen og Ane har siden 2004 drevet en ægproduktion med økologiske høner.
De købte gården i 1991 og drev det som et deltidslandbrug, indtil de byggede det første hønsehus i 2004. De startede som konventionelle planteavlere, men omlagde til økologi i 1999.
Jørgen er 65 år gammel og arbejder fuldtid på gården og passer diverse bestyrelsesposter. Ane på 62 år arbejder som pædagog i den lokale børnehave. Sammen har de 3 voksne børn.
De har 4,5 ansatte + en weekendafløser til at hjælpe med pasning af høner og marker.
De bidrager også gerne til forskningsforsøg og har deltaget i forsøg faciliteret af Aarhus Universitet (Foulum).
Fakta om Jørgen og Anes høner
Det er en økologisk ægproduktion.
Hønerne er af racen Lohmann LSL Light. Det er en af de mest almindelige racer til produktion af hvide æg.
De har i alt 48.000 økologiske høner.
De unge høner opdrættes hos en økologisk opdrætter ved Holstebro.
Hønerne flytter ind i Jørgen og Anes stalde, når de er 18 uger gamle.
Der er 6 høner pr. m2 i stalden. Redekasserne tæller ikke med i arealet.
Hver høne skal have adgang til 4 m2 udeareal.
Jørgen, Ane eller én af deres ansatte tilser hønerne mindst 2 gange dagligt.
Hønerne bliver i stalden til de er 80 uger gamle. Derefter bliver de kørt til slagtning på et tysk slagteri.
Hønerne fodres med en blanding af hvede, majs, havre, sojaskrå, rapsskrå, byg, kalkskaller og flere forskellige mineraler og vitaminer. En del af kornet dyrker Jørgen og Ane selv.
En høne spiser ca. 120-125 g foder om dagen og drikker 2-2,4 dl vand.